Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Επίσκεψη στα Κύθηρα, το Σάββατο και την Κυριακή, 21-22 Αυγούστου, πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πειραιά και Νήσων, κ. Δημήτρης Καρύδης

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ περιόδευσε στις περιοχές που δοκιμάστηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στο νησί. Ο απολογισμός, σύμφωνα με τα στοιχεία του κλιμακίου της Νομαρχίας με το οποίο συναντήθηκε ο κ. Καρύδης, είναι πραγματικά τραγικός. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του κλιμακίου της Νομαρχίας καταστράφηκαν πάνω από 10 χιλιάδες στρέμματα, πολλά εκ των οποίων αφορούν καλλιεργήσιμες εκτάσεις, πάνω από 2.500 ελαιόδεντρα, 200 κυψέλες μελισσών ολοσχερώς και 200 κυψέλες από τις συνθήκες ασφυξίας που επικρατούσαν και επικρατούν ακόμα στην περιοχή.

Στη συνέχεια ο κ. Καρύδης συναντήθηκε με μελισσοκόμους και βιοκαλλιεργητές στα Μιτάτα και τα Βιαράδικα, τον δήμαρχο του νησιού κ. Θεόδωρο Κουκούλη και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο, κ. Παναγιώτη Πρωτοψάλτη.

Τα θέματα της γρήγορης και ουσιαστικής αποκατάστασης των πληγέντων παραγωγών από τον ΕΛΓΑ, της διενέργειας αντιπλημμυρικών έργων εν’ όψη της χειμερινής περιόδου και την εξαίρεση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων από την κήρυξη των αναδασωτέων περιοχών είναι αυτά που προέβαλαν όλοι οι παράγοντες του νησιού.

Ο κ.Καρύδης επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, κ. Ηλία Λιακόπουλο και ζήτησε κλιμάκιο του Δασαρχείου να επισκεφθεί το νησί και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιπλημμυρική προστασία του νησιού και τη διασφάλιση των παραγωγών των Κυθήρων.

Στη συνέχεια ο κ. Καρύδης επισκέφθηκε το κάμπινγκ του νησιού στο Καψάλι το οποίο τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο λειτούργησε μετά από χρόνια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συλλόγου των Επαγγελματιών προσέφερε ουσιαστική οικονομική στήριξη στον τουρισμό σε μια εποχή που κυριαρχεί η οικονομική κρίση.

Το βράδυ του Σαββάτου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις της γεωργοκτηνοτροφικής έκθεσης στα Φράτσια που για μια ακόμα φορά σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Την Κυριακή το πρωί ο κ Καρύδης επισκέφθηκε τον Ποταμό.

Σε δηλώσεις στους ραδιοσταθμούς Τσιρίγο F.M και Άντελιν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την οδύνη του για τις καταστροφές που υπέστησαν τα Κύθηρα εξαιτίας των πυρκαγιών και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση για την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων, την προστασία των περιουσιών τους και του περιβάλλοντος.

Τέλος, ο κ. Καρύδης έδωσε συγχαρητήρια στον Νομάρχη, Γιάννη Μίχα για την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών της Νομαρχίας Πειραιά.