Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης για το Κονώνειο τείχος

«H πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ λειτούργησε ως καταλύτης για την προστασία και την ανάδειξη του Κονώνειου Τείχους» δήλωσε ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο με Ερώτησή προς τον αρμόδιο Υπουργό είχε φέρει το θέμα στη Βουλή ζητώντας την άμεση κινητοποίηση της πολιτείας που από το 2005 αδιαφορεί.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ήταν παρών στο γήπεδο του Πορφύρα κατά τη μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού των τειχών που οργάνωσε ο ΣΚΑΙ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη κινητοποίηση των φορέων και της νεολαίας του Πειραιά.

«Το Κονώνειο Τείχος ταυτίζεται όχι μόνο με το ιστορικό και το πολιτιστικό παρελθόν της πόλης μας αλλά με το παρόν και το μέλλον της. Η αναβάθμιση και η αξιοποίηση των αρχαιολογικών θησαυρών μας, δίνουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη του Πειραιά» τόνισε ο κ. Καρύδης.

«Αυτό πλέον το έχουν συνειδητοποιήσει βαθιά όλοι οι Πειραιώτες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Το Κονώνειο Τείχος που προστάτευε τον Πειραιά στην αρχαιότητα, τον ενώνει στην σύγχρονη εποχή» κατέληξε ο βουλευτής.
Τέλος, ο Δημήτρης Καρύδης επισήμανε ότι αποτελεί ιδιαίτερα θετικό γεγονός η διάθεση 500 χιλιάδων ευρώ από τον Νομάρχη Πειραιά, κ. Γ. Μίχα για την προστασία και την ανάδειξη του Κονώνειου Τείχους.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Έντονο ενδιαφέρον για τα νησιά του Αργοσαρωνικού από τον βουλευτή Α Πειραιά και Νήσων κ. Δημήτρη Καρύδη

Aναφορά με θέμα τα προβλήματα που δημιουργεί η μετάταξη του προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) από τα νησιά του Αργοσαρωνικού στο Δήμο Πειραιά, κατέθεσε, σήμερα, στη Βουλή, ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.

Η μετάταξη του προσωπικού της ΤΥΔΚ η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού καθώς μένουν χωρίς τεχνική υποστήριξη.

Στην αναφορά προτείνεται το προσωπικό της ΤΥΔΚ να μη μεταταχθεί στο Δήμο Πειραιά αλλά στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής που δημιουργεί ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Οι εν λόγω μετατάξεις στην Περιφερειακή Ενότητα είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν στη μελέτη, υλοποίηση και παρακολούθηση των Δημοσιών Έργων και των Έργων Υποδομής στην περιοχή. Η λύση αυτή θα έχει άμεσα αποτελέσματα ενώ δεν θα επιβαρύνει τα νησιά με επιπλέον κόστος.