Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης για το Κονώνειο τείχος

«H πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ λειτούργησε ως καταλύτης για την προστασία και την ανάδειξη του Κονώνειου Τείχους» δήλωσε ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Δημήτρης Καρύδης ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο με Ερώτησή προς τον αρμόδιο Υπουργό είχε φέρει το θέμα στη Βουλή ζητώντας την άμεση κινητοποίηση της πολιτείας που από το 2005 αδιαφορεί.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ήταν παρών στο γήπεδο του Πορφύρα κατά τη μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού των τειχών που οργάνωσε ο ΣΚΑΙ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη κινητοποίηση των φορέων και της νεολαίας του Πειραιά.

«Το Κονώνειο Τείχος ταυτίζεται όχι μόνο με το ιστορικό και το πολιτιστικό παρελθόν της πόλης μας αλλά με το παρόν και το μέλλον της. Η αναβάθμιση και η αξιοποίηση των αρχαιολογικών θησαυρών μας, δίνουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη του Πειραιά» τόνισε ο κ. Καρύδης.

«Αυτό πλέον το έχουν συνειδητοποιήσει βαθιά όλοι οι Πειραιώτες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Το Κονώνειο Τείχος που προστάτευε τον Πειραιά στην αρχαιότητα, τον ενώνει στην σύγχρονη εποχή» κατέληξε ο βουλευτής.
Τέλος, ο Δημήτρης Καρύδης επισήμανε ότι αποτελεί ιδιαίτερα θετικό γεγονός η διάθεση 500 χιλιάδων ευρώ από τον Νομάρχη Πειραιά, κ. Γ. Μίχα για την προστασία και την ανάδειξη του Κονώνειου Τείχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου