Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ψυχορραγεί το εμπόριο στον Δήμο Πειραιά: Καταγράφεται μείωση κατά 20% στην κατανάλωση

Σε «μαρασμό» οδηγείται το πειραϊκό εμπόριο, όπως επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ). Μόνο τον Μάιο, καταγράφτηκε μεσοσταθμική μείωση κατά 20% στην κατανάλωση ειδών δεύτερης ανάγκης, όπως η ένδυση, η υπόδηση κ.ά., ενώ πολλά μαγαζιά «ερημώνουν» κλειστά στο κέντρο της πόλης.

«Υπάρχει καταναλωτική αποχή. Ευτυχώς, οι πελάτες περνάνε ακόμα και μας χαιρετάνε» παρατήρησε σκωπτικά ο πρόεδρος του ΕΣΠ Γιώργος Ζησιμάτος, που σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε «σεβαστές τις κινητοποιήσεις», αλλά ζήτησε να μην παρεμποδίζονται η διακίνηση και οι μετακινήσεις των τουριστών.

«Οι πολιτικές καταστάσεις έχουν δημιουργήσει ένα φέρετρο για εμάς, να μην είναι οι ναυτικοί ή οι ψαράδες που θα κλείσουν το καπάκι», ανέφερε ο ίδιος, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΣΠ εξήγησε ότι η «κάρτα προνομίων» δίνει τη δυνατότητα αγορών σε προνομιακές τιμές σε συμβεβλημένα καταστήματα της πόλης, απευθύνεται στους εργαζομένους στις επιχειρήσεις-μέλη του ΕΣΠ, στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους, σε αναξιοπαθούντες και πολύτεκνους.

Ο αντινομάρχης Πειραιά Σπύρος Αλεξόπουλος, ανακοίνωσε ότι η κάρτα θα ταχυδρομηθεί σε περίπου 17.000 δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου