Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Η οικογένεια Μητσοτάκη καλύτερος φίλος του Χριστοφοράκου

Προνομιακή σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens πως είχε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου από το 1999 μέχρι το 2007 το τέως στέλεχος της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα από τις 620 συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα- περιέχονται στο επίμαχο ημερολόγιο του κ. Μ. Χριστοφοράκουοι 356 αφορούν μέλη της οικογένειας του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Συγκεκριμένα προκύπτει πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε 23 συναντήσεις και 98 επαφές με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ακολουθούν η Ντόρα Μπακογιάννη με 30 συναντήσεις και 72 επαφές, ο Κυριάκος με 30 συναντήσεις και 60 επαφές, η τέως σύζυγός του Μαρέβα Γκαμπόφσκι με 2 συναντήσεις και 30 τηλεφωνικές επαφές, η Κατερίνα Μητσοτάκη 4 με συναντήσεις και 14 επαφές και, τέλος, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είχε μόνον 4 επαφές» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος επίσης διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τους ισχυρισμούς του Γιώργου Βουλγαράκη ότι ουδέποτε συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο αφού κατέθεσε ότι με βάση το ημερολόγιο του τέως ισχυρού άνδρα της Siemens Ηellas, προκύπτει ότι ο τέως υπουργός είχε 17 συναντήσεις και 30 επαφές με τον κ. Χριστοφοράκο, και μάλιστα από τη θέση του ως υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Εξάλλου η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνα Τσακάλου, η οποία κατέθεσε για δεύτερη φορά στην Εξεταστική, υποστήριξε ότι ο πρώην οικονομικός και γενικός διευθυντής της Siemens στη χώρα μας Ρούντολφ Φίσερ την απείλησε ακόμη και με τη ζωή της εάν θα συνέχιζε να βοηθά την ελληνική Δικαιοσύνη στη διερεύνηση του σκανδάλου.

Από την πλευρά του ο Ρούντολφ Φίσερ, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο του 2005 και παρέμεινε στη θέση του οικονομικού διευθυντή της Siemens επί Μιχάλη Χριστοφοράκου μέχρι το 2007 και στη συνέχεια έως τον Σεπτέμβριο του 2009 οπότε και τον αντικατέστησε, αρνήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι διαπίστωσε δωρεές σε πολιτικά πρόσωπα και ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τα περιβόητα «μαύρα ταμεία».

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε από τα μέλη της Επιτροπής εάν η δαπάνη ύψους 160.000

ευρώ για το τηλεφωνικό κέντρο του Κυριάκου Μητσοτάκη καλύφθηκε από τον κωδικό «101000» της Siemens, απάντησε πως ο ίδιος δεν είχε εγκρίνει αυτή τη δαπάνη θεωρώντας ότι αυτό δεν εμπίπτει σε εκείνα που χρηματοδοτεί η εταιρεία.

Για το συγκεκριμένο θέμα η Κατερίνα Τσακάλου κατέθεσε επιστολή που απέστειλε στον Μιχάλη Χριστοφοράκο τον Ιανουάριο του 2008 όπου αναφέρει την άρνηση του κ. Φίσερ να αναλάβει η Siemens τη δαπάνη του τηλεφωνικού κέντρου του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου