Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Δυσπιστία ΔΝΤ για την Ελλάδα

Αμφιβολίες για την ικανότητα της χώρας μας να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που ζήτησε η ΕΕ και το ΔΝΤ, εξέφρασε ο επικεφαλής της Διεθνούς Νομισματικής Επιτροπής του Ταμείου, Γιουσέφ Μπούτρος Γκάλι.

Οπως δήλωσε στο Reuters o Μπούτρος Γκάλι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν τελειώσει ακόμη, ενώ υπάρχουν αμφιβολίες για την ικανότητά της να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που ζήτησε η ΕΕ και το ΔΝΤ ως αντάλλαγμα για την παροχή πακέτου στήριξης ύψους 110 δις ευρώ.

Στέγνωσε και το ΔΝΤ

Ο κ. Γκάλι δήλωσε επίσης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χρειάζεται περισσότερα κεφάλαια μετά το πακέτο στήριξης που παρέσχε στην Ελλάδα και ότι θα πρέπει να αυξήσει σημαντικά το ύψος των Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων.

«Δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο», ήταν η φράση του Μπούτρος Γκάλι και συμπλήρωσε: «Τα μέτρα τα οποία έχουν κληθεί να εφαρμόσουν είναι αρκετά σκληρά. Και υπάρχουν σε μερικά θέματα αμφιβολίες για το αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τόσο αυστηρά μέτρα».

Ο κ. Γκάλι που είναι πρώτος επικεφαλής της Επιτροπής προερχόμενος από αναδυόμενη οικονομία, (είναι παράλληλα Αιγύπτιος Υπουργός των Οικονομικών) είπε επίσης ότι ο οργανισμός θα πρέπει να αντλήσει κεφάλαια από τις χώρες-μέλη εκδίδοντας περισσότερα ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα, το de facto νόμισμα του οργανισμού, αντί να καταφύγει στο δανεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου